In stilte werken

In stilte werken met klei en delen in de groep

stenenAls je af en toe rust zoekt om te ontdekken wat er van binnen leeft, en het daarbij fijn vindt om te werken met klei, dan kan Sprekende Beelden een prettige plek voor je zijn.

Iedere maandag komen we samen van 10.00 tot 12.00 uur in het atelier in Scheveningen.

Bij deze ochtenden zitten we eerst op kussens in een kring. Zo heten we onszelf en elkaar welkom.

We luisteren naar muziek en doen vervolgens wat oefeningen om in onze rust te komen. Dan lees ik een tekst voor of ik doe een geleide meditatie, waarna ik ieder uitnodig om dat wat ervaren wordt van binnen, uit te beelden in de klei. Dit gebeurt vaak doordat ik een persoonlijke vraag meegeef.
Er ligt voor ieder ook een schriftje klaar. Tijdens en na het creatieve proces kunnen hier ervaringen in opgeschreven worden.

In het tweede uur is er de mogelijkheid om ervaringen te delen. We kunnen elkaars werkstuk bekijken en indien gewenst kan de maker er wat over vertellen. Vaak ontstaat er tijdens een bijeenkomst een innerlijk gesprek of groepsgesprek op een dieper niveau, een niveau dat dichter bij de levensbron ligt.

Mocht er naar aanleiding van de groepsbijeenkomsten behoefte zijn aan individueel gesprek, dan is dat ook mogelijk.

De bijeenkomsten zijn € 5,= per keer. Een kleiwerkje bakken kost € 3,50.
Koffie, thee en koek zijn de hele ochtend beschikbaar.

N.B. Belangrijk bij meditatief boetseren is, dat het er niet om gaat een perfect kleiwerkstuk te maken. De klei is een middel om in contact te komen met dat wat er van binnen leeft, en hier met de klei uiting aan te geven. Het gaat niet om het resultaat, al kan het kleiwerkstuk, indien gewenst, gebakken worden in de klei-oven.